

בעשור האחרון, הפך הסושי ממאכל יפני מסורתי לאחד המאכלים האהובים והנמכרים בעולם כולו, וגם בישראל. סושי נמכר כמזון מהיר, כמו בסושי משלוחים בתל אביב ובערים אחרות בארץ – ובמסעדות, כמאכל שהוא מסורת, תרבות, סוג שונה של הנאה בסעודה. הסושי מגיע בהמון סגנונות, אבל הוא בדרך כלל מכיל את המרכיבים הנאמנים לסושי המקורי, המגולגל בצורות שונות ובו אורז יפני דביק, אצות נורי או אצות אחרות, ומילויים מפנקים. הנה לפניכם, שבעה הסוגים הנפוצים בישראל ובעולם, של סושי.
זהו הסושי המוכר, בו במרכז בדרך כלל פיסה של דג נא או ירקות, עטופים בגליל אורז יפני דביק, וכרוכים באצת נורי. צ’ו מאקי והוסו מאקי הם גלילית קטנים, העשויים מדף אחד של אצת נורי, ולעומתם הפוטו מאקי הוא גליל מאקי סושי בגודל גדול יותר – בארץ בדרך כלל שני דפי אצת נורי. גלילי הסושי מוכנים, לעיתים לעיני הסועדים בתהליך מסורתי, נפרסים ומוגשים.
הניגירי סושי היא “אצבע” מוארכת של אורז יפני דביק, ומעליה פיסה דקה של דג נא. לעיתים, את המרכיבים קושר אלמנט נוסף, בדרך כלל חביתה יפנית או אצת נורי
ממש כמו ניגירי סושי – רק שבטמארי סושי האורז מגולגל בצורת כדור, ואילו בניגירי סושי האורז מגולגל בצורה אליפטית של מעין אצבע.
הטמאקי סושי אינו סושי מגולגל, כשאר סוגי הסושי, אלא הוא עשוי בצורת קונוס, מגולגל מדף אצת נורי וממולא באורז דביק ומילויים נוספים (דג, ירקות, וכדומה). זהו סושי שאינו נאכל באמצעות מקלות האכילה (הצ’ופסטיקס) המסורתיים, מפני שהוא גדול מדי. את הטמאקי סושי, אוכלים באופן מסורתי עם הידיים.
הסאשימי נכלל בסוגי הסושי השונים אבל הוא למעשה אינו סושי, אלא חתיכה של דג נא איכותי, ברוטב יפני וללא אורז. ביפן, הסאשימי נחשבת מנת פתיחה, ואין לאכול סשימי לאחר אכילת סושי.
או קנסאי סושי, או אוישי סושי. מכונה ביפן גם “סושי לעצלנים”, בשל דרך הכנתו הקלה, אשר אינה נדרשת לידע מורכב כמו בגלגול רול מאקי סושי על סוגיו. האוסקה סושי הוא סושי שמכינים בתיבה ייחודית לעניין. דוחסים אל התיבה אצת נורי ואורז, ובעזרת מכסה התיבה דוחסים את הרכיבים. מוסיפים לרול הדחוס את הירקות, פיסות הדג הנא או תוספות נוספות – ודוחסים שוב בעזרת המכסה. התוצאה – רול סושי בצורה מרובעת אופיינית.
רול סושי שבו האורז עוטף את האצה – האצה ממוקמת בתוך הרול.
בישראל, מאות מסעדות מומלצות בתל אביב מציעות סושי כחלק מן התפריט שלהם, סושי משלוחים בתל אביב ובמקומות אחרים בארץ, סושי בהגשה מסורתית וסושי כחלק מתפריט יותר ארץ-ישראלי, כמאכל שכבר “עוברת” והותאם לחיך הישראלי. במסעדת שף בתל אביב TYO אמון על הכנת הסושי מאסטר סושי מן המוערכים בעולם, המשלב טעמים אוריינטאליים קלאסיים ומסורתיים עם התרבות הישראלית לסושי טעים במיוחד, באווירה מהנה. בואו לטעום!
Leave a Reply