רוב מנות הסושי אמנם מוגשות קרות, אך סושי אפשר לאכול גם מטוגן. יש 2 דרכים נפוצות להכנת סושי מטוגן – עם קמח טמפורה ועם פנקו, פירורי לחם יפניים. הכינו את הרול כמו שאתם אוהבים אותו, ועקבו אחר השלבים הפשוטים הבאים על מנת ליהנות מסושי מטוגן, חם ונפלא.
סושי מטוגן בטמפורה
הדרך הנפוצה יותר לטגן סושי היא באמצעות בלילה של קמח טמפורה. איך זאת?
- על מנת להכין את הבלילה, יש לערבב ביצה, כוס קמח טמפורה וכוס מים קרים מאוד. ניתן להוסיף גם קוביות קרח.
- יש לחמם כמות מספקת של שמן לטיגון. השמן צריך לרתוח, כך שהרול יטוגן ישר עם היכנסו לשמן, אחרת הוא יספוג שמן יתר על המידה. שימו לב שהמחבת או הסיר בהם אתם משתמשים ארוכים מספיק בשביל לאכלס את הרול בשלמותו.
- יש לטבול היטב את הרול בתוך הבלילה, מכל הצדדים, בצורה מלאה ובאחידות. כעת יש להניח את הרול בשמן עד אשר החלק החיצוני שלו משחים והופך לקריספי, מה שלוקח כ-3 דקות לערך. יש להפוך את הרול פעם אחת במהלך הטיגון, על מנת להבטיח שהוא מטוגן בצורה אחידה.
- אחרי שהוצאתם את הרול מהשמן, יש להניח אותו בנייר לספיגת השמן העודף. כעת ניתן לחתוך אותו למספר חתיכות ולהגיש מיד עם רוטב לבחירתכם. שיהיה בתיאבון!
סושי מטוגן בפנקו
גם באמצעות פירורי פנקו ניתן להכין סושי מטוגן בצורה נאה ויעילה. כיצד?
- יש לטרוף ביצה בקערה. בקערה או בצלחת אחרת יש לערבב 50 גרם קמח עם מלח, פלפל שחור ופלפל צ’ילי גרוס. בקערה נוספת, יש להכין 100-150 גרם של פרורי פנקו.
- כעת יש להרתיח את השמן.
- יש להתחיל בלהניח את הרול בתוך הקמח המתובל, ואז לטבול אותו בביצה הטרופה, ואז – בפנקו. ודאו שהרול טבול ומכוסה היטב מכל צדדיו.
- יש לטגן את הרול עד שפרורי הפנקו מזהיבים. לאחר מכן יש לספוג את השמן המיותר, לחתוך למספר חתיכות – ולהגיש עם רוטב לבחירתכם. שיהיה בתיאבון!
מחפשים לאכול סושי טוב בתל אביב? מסעדה-לאונג’ בר יפני TYO, בראשות המאסטר סושי היחיד שפועל בישראל, תשמח לארח אתכם בחלל המעוצב והמרשים שלה, ולהגיש לכם ממטעמיו של המטבח היפני האלגנטי והמוקפד. צרו איתנו קשר 03-9300333 ונדאג שתיהנו מארוחה נפלאה במסעדת שף מומלצת.
Leave a Reply