

את רוב אצות הים אנחנו בני האדם איננו יכולים לעכל, אך לשמחתנו הרבה – את אצת הנורי, דווקא כן. באצות נורי משתמשים על מנת לעטוף סושי ואוניגירי, אך בנוסף לכך עושים בהן שימוש גם במרקים ובהכנת מנות מבוססות נודלס, ובמקרים מסוימים אף רק בתור קישוט. האצות עתיקות בשימוש ביפן, והחל משנות ה-60 הן הפכו אט-אט לנפוצות גם בעולם המערבי.
יפן מייצרת כ-350,000 טון נורי בשנה, ומקדישה לצורך כך מעל ל-600 קילומטרים רבועים של מי חוף. שווי הסחורה – מעל למיליארד דולר. גם סין וקוריאה מייצרות כמויות גדולות של אצות נורי לשיווק ולמאכל, אך בכמות מופחתת.
כמובן שאצות הנורי, שמקורן בים, אינן מגיעות יבשות – אלא מיובשות בתלייה. על מנת לעשות זאת, מיישמים שיטות וטכניקות מסורתיות לייבוש, שנמצאות בשימוש מעל ל-250 שנה, וניתן לדמות לטכניקות דומות בהן משתמשים בתהליך ייצור הנייר.
אצות נורי מלאות בכל טוב. הן מכילות ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. באופן ספציפי, הן מהוות מקור טבעי ומצוין ליוד, שהוא אחד מהמינרלים החשובים ביותר לגוף. היוד חשוב לתפקוד בלוטת התריס, ובפרט לייצור הורמונים התורמים לחילוף החומרים, לגדילה ולפעילות קוגניטיבית תקינה. באצות נורי ניתן למצוא גם ויטמין A, ויטמין B-6, ויטמין C, מינרלים נוספים מלבד יוד והרבה חלבון.
אצות נורי נחשבות לטעימות יותר ולבעלות מרקם טוב יותר לאחר שקולים אותן. על מנת לעשות זאת בבית, החזיקו את האצות שרכשתם מעל להבת הכיריים במטבח, והמתינו עד אשר הקצוות מתחילות להסתלסל והאצה מתקשה.
אצות נורי מכילות רק כ-35 קלוריות ל-100 גרם. בהתחשב בטעמן הנפלא, ביתרונות הבריאותיים הרבים שלהן ובכמות הקלוריות המועטה שהן מכילות – בהחלט מדובר באופציה דיאטטית מצוינת אותה תוכלו להוסיף לתפריט שלכם.
מסעדה-לאונג’ בר יפני TYO תשמח לארח אתכם לארוחה יפנית טרייה, אותנטית ומדויקת, לרבות כמובן מנות הכוללות אצות נורי. דברו איתנו 03-9300333 לשמירת מקומות במסעדת שף מומלצת, ובואו ליהנות מעיצוב פנים מרשים, פסקול ייחודי וסושי טוב בתל אביב.
Leave a Reply